Loading...
hareha.eva@gmail.com +36 20/273 41 21

Baba-Mama ringató
Tibeti hangterápia
a

 

 

aldottallapot

  • kismamáknak (18.-20. héttől)
  • kisbabás anyukáknak (a babával együtt)
  • kisgyermekes anyukáknak (a gyermek 7 éves koráig együtt)
 annacska
  • a teljes összehangolódásért
  • a baba és mama nyugodt, harmonikus állapotáért
  • az érzelmi, mentális blokkok feloldásáért (pl. ha gyakran nyugtalan a baba, ha ok nélkül sokat sír
  • az "ős-bizalom" kialakulásának elősegítéséért
  • az egészséges szülő-gyerek kapcsolatért
  • a megfelelő rezgés, együtt "rezonálás" beállításáért
  • egy fantasztikus egységélmény megtapasztalásáért

babamama

Tudjuk jól, hogy az emberi szervezet háromnegyed rész arányban vízből áll, ám ez az arány csecsemőknél a 80%-ot is elérhetik. A magzatot az anyaméhben víz veszi körül és a víz jól vezeti a hangot. A klinikai orvoslás is egyetért abban, hogy a zenét és a hangokat, ideértve a tibeti hangtálas kezelést is, nagyon jó eredménnyel lehet használni, nem csak a betegségek megelőzéséhez, kezeléséhez, hanem a fent leírtak eléréséhez is.

Az ekkor tapasztaltak mélyebben épülnek be, a korai fejlődés pedig befolyásolja a későbbit.

A magzat készül az életre, bizonyos reflexeket már gyakorol (pl. szopás, fogás) az érzékszervek is működnek már. Különösen igaz ez a fülre. Az anyaméh nem csöndes, békés környezet, a magzatvíz vezeti, felerősíti a hangokat. Emiatt is tud hatásos lenni a tibeti hangterápia mind a mamának, mind a babának. A mamát ellazítják, a babát elringatják a hangtálak gazdag felhangjai.

imagesCAH0BBJC

Az ingerek bizonyos fokig szükségesek a receptorok fejlődéséhez, hiszen működés közben fejlődnek az érzékszervek és a hozzájuk kapcsolódó idegrendszeri központok.

A külső ingerek működésre serkentenek, a működés pedig a fejlődés egyik forrása.

bercike

Fontos a magzati kortól kezdődően a baba-mama nyugodt, harmonikus, stressz mentes környezete. Ez a létérzés támogatja az "ős-bizalom" kialakulását, mely a gyermek későbbi életútjára, személyiségfejlődésére igen komoly befolyással van.

Margaret Mahler a gyermeklélektan és gyermekpszichiátria világszerte elismert képviselője (1897-ben Sopronban született). Többek között az Ő munkásságának és a korai személyiségfejlődési elméletének köszönhető, hogy kihangsúlyozta az anya-gyermek kapcsolat fontosságát a magzati szakasztól kezdődően. Ebben a korai és későbbi szakaszban is egyaránt ajánlott egészségmegőrző módszer a tibeti hangterápia.

A sokszínű felhangok által előidézett lebegő, ringató érzés megteremti a tökéletes, nyugodt harmóniát, az eggyé olvadás élményét.

imagesCALU4R0I

 

 

Ha sikerült gondolatokat elindítani, a kíváncsiságot felkelteni, akkor őszinte szeretettel várlak Kedves Érdeklődő!

Rácz Éva